Tankar på att flytta

Häromdagen mötte jag en gammal bekant som jag inte mött på många år. Vi träffades över en kopp kaffe eftersom det visade sig att hon var i Stockholm på affärer. Anledningen till att vi inte setts på så länge är att hon för några år sedan flyttade med man och barn till Helsingborg. Jag frågade hur allt hade gått, och hon hade bara positiva saker att säga. Allt hade gått bra, från att hitta en fastighetsmäklare helsingborg till att ordna allt med flytten och hitta en bra skola till barnen.

Medan vi pratade så kände jag att det nog skulle vara rätt skönt att någon gång snart följa hennes exempel och flytta från storstaden. Att bi i händelsernas centrum är ju bra på många sätt, men det har nackdelen att man ofta inte får lönen att räcka till. Det är dyrt och stressigt. Det leder till att jag oftast måste dryga ut ekonomin med såkallade Kortlån. Dessa lån är visserligen perfekta vid de tillfällen som jag behöver snabba pengar, men att komma någonstans dit allt inte kostar skjortan skulle också vara skönt någon gång då och då. Vi får se var det landar. Men efter att ha träffa min väninna så planterades åtminstone idén i mitt huvud.

DownloadedFile-26

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *