Gastronomi och viktminskning

Jag älskar att laga och framförallt att äta god mat, dessvärre börjar det ge ett ganska rejält utslag på vågen. Förra helgen var vi och åt en avsmakningsmeny på en restaurang. Först skojade vi om att portionerna var så små att det var som rena rama bantarkuren. Efter nio maträtter samt en extra efterrätt skrattade vi inte längre, vi befann oss i matkoma. Gott var det i alla fall. Nu är det dags att tag i vikten! Det måste ju gå att kombinera gastronomi och viktminskning? Tänkte ta hjälp av min svägerska, hon är resursläkare och såklart jättekunnig inom allt som rör hälsa. Ska försöka ta fram en gastronomisk viktminskningsmeny. Svägerskan få hjälpa mig att hålla koll på värden och sånt. Tänkte försöka anpassa vår vanliga mat så den blir magrare. Byta ut feta produkter till lättare varianter och minska på pasta och ris. Ska bli spännande att se om det ger resultat!

En kvinna som äter

En intressant dag

Under föregående arbetsvecka hade vi på företaget besök av en bank som kom och talade om tjänstepension. Jag har tidigare inte varit speciellt insatt i detta, eftersom det inte funnits på det arbete jag haft under många år. Nu är det bestämt att vi som anställda ska få denna förmån, vilket känns både bra och spännande. När jag har talat med andra vänner och bekanta så verkar det vara väldigt många som vänder sig till söderberg & partners och när jag surfade in på hemsidan så förstod jag varför. Redan vid en första anblick av hemsidan så utstrålar den professionalism så det bara skriker om det. Skulle det vara så att vi på jobbet av någon anledning skulle få tjänstepensionen indraget, är det helt klart hit jag vänder mig. Jag skulle dessutom behöva lite extra hjälp med att planera inför tjänstepensionen, eftersom jag inte har någon tidigare erfarenhet.

Förbered dig inför pensionen

Köpt present till sambon

Har varit på jakt på den perfekta presenten till min sambo ett antal gånger, men nu tror jag att jag har hittat den. En kompis tipsade mig om en fiskebutik på nätet, Happy Angler, så nu ska jag bara bestämma om det ska vara flugfiske, havsfiske eller insjöfiske som ska bli hans nya hobby. Vad jag förstå så är det nog abborrar och annan småfisk som simmar i sjöarna som är lättast att börja med, så jag har beställt ett nybörjar-set. Ni tycker kanske att det är konstigt att jag bestämmer hobby till honom, men som uppväxt i naturen med allt det har att bjuda på i skillnad från min sambo som är född i stan, tycker jag att han ska ut i skog och mark. Så nu väntar jag med spänning när han ska öppna sin present för att se om det var ett lyckat val av mig.

En rofylld hobby

Det här med träningen

Under sommaren och hösten är det alltid flera olika lopp. Jag älskar inte att träna men jag försöker verkligen att hålla mig i form för att inte kilona ska rusa i väg. I september har jag deltagit i två olika lopp. Först var det tjejmilen. Usch vilken pina det var. Jag trodde jag sprang hyfsat fort men blev galet besviken över min tid. Det var en pina de sista fyra kilometrarna.

I helgen som var så deltog jag i The color run night Sweden. Det är ett litet annorlunda lopp. Det går i mörket och sedan stänker de ner dig i färg. Jag liksom glömmer bort att jag springer för det är så mycket tat fokusera på runt omkring. Mitt tips till er som inte är så seriösa löpare och har svårt att tycka om löpning. Satsa på color run eller vårruset. Två lopp som på något sätt inte känns som löpning!
djid

När sommaren är över

Jag började att jobba i måndags. Jag gillar mitt jobb men första veckan efter semestern är det alltid så tungt att komma tillbaka. Det är soligt ute men jag tror att jag redan fått en släng av den ökända höstdepressionen. Behöver något omväxlande, något roligt!

Har spanat lite på nätet om jag inte ska börja att jaga. Jag funderar på att ta en jaktkurs med examen i Jämtland. Jag tycker att jakt verkar vara väldigt spännande. Det är inte bara momentet jakt som lockar utan allt runt omkring. Min pappa jagar exempelvis och i dag så är väldigt många tjejer som jagar. Den största ökningen av jägare sker bland kvinnor.

Att det är just jakt som lockar är av flera andledningar. Först har ju djuret haft ett bra liv. Inga trånga burar, dålig kost eller hemska djurtransporter. Det går med andra ord inte att få ett mer miljövänligt kött.

Sedan är det en naturupplvelse. Vi har alla sett bilderna på Facebook som någon jagande vän lägger upp en tidig höstmorgon. Naturen är nästan som vackrast under hösten. Klar och frisk luft!
gyyyytgy

En annan anledning är alltså sammanhållningen som verkar finnas i jaktlagen. Jag vet att det skiljer mellan olika jaktlag men jag hör nästan alltid enbart bra saker. Sedan gör ju jakten även att man längtar till hösten verkar det som. Alla jägare hoppas att sommaren snabbt ska gå över så att de kan jaga istället. Det om något är väl en bra anledning att ta en jaktkurs? Vips så slipper man gå till psykologen för att råda bot på höstdepressionen.

Vårruset i Karlstad

I år ska jag springa vårruset två gånger. En gång här i hemma som vanligt, men jag ska även springa i Karlstad. Det ska bli riktigt roligt att delta och se någoy nytt. Vårruset springs efter älven så det ska tydligen vara en väldigt fin sträcka. Jag och en kompis har anmält oss och loppet är 19 maj. Vi ska inte ha tidtagning utan springer enbart för skoj skull.
ddd

Jag och Karin har sprungit några år tillsammans men så hittade hon kärleken och flyttade till soliga Karlstad i januari. Jag har inte varit och hälsat på henne så det är verkligen dags. Det ska bli så roligt att få se vart hon bor. Hon har såklart visat bilder men det är stor skillnad att se något i verkligheten tycker jag. Så nu är det upp till bevis att fastighetsmäklare Karlstad gjorde sitt jobb. Jag rekommenderade henne nämligen Husmans eftersom jag använt mig av dem själv. När det gäller en sådan stor sak som bostadsköp vill jag ha en välkänd firma. Det handlar ju om miljoner. Inget jag skulle våga lämna över till någon jag aldrig hört talas om. Hon är supernöjd med sitt bostadsköp som tur är. Ska bli så mysigt att ses igen. Jag har bara varit i Karlstad en gång men då var jag liten så jag minns knappt något.

Vinter på Fuerteventura

Jag är verkligen så ressugen. Vädret här hemma gör mig deprimerad. All snö har smält bort och det är bara grått, blött och rått! Jag och sambon sitter och tittar efter en härlig solresa. Båda vi är inne på fuerteventura. Tycker det verkar vara en spännande ö. Det finns tre saker som gör att vi dras till just Fuerteventura.

Först och främst är det såklart härligt med en solresa mitt i vintern och till Fuerteventura går det att resa året om. Trots att bästa temperaturerna är mellan maj och november så är det behaglig värme även de andra månaderna. Kallaste månaden som är januari har en dagstemperatur på +20. Det är vad som står åtminstone och då brukar det ju alltid vara betydligt varmare mitt i solen. Dessutom så är havet alltid varmt. Kallaste havstempen är också i januari och då är den +17. Som svensk sommar. Så sol och bad lockar för att fly undan regn och mörker här hemma.

Andra anledningen är att naturen ska vara fantastisk. De har några av Europas bästa sandstränder. Fuerteventura har ocskå sanddynerna som är väldigt kända. Jag kan såklart inte allt om en plats jag ännu inte besökt med jag vet att det finns en nationalpark och att det även ska finns en strand med svart lavasand.

Sedan har vi sport!!! Jag vill inte bara ligga och lata mig. Fuerteventura är känt för surfing men dykning och golf ska det också finnas möjligheter till. Att golfa tycker jag om och då är är det ju perfekt temperatur med 20-25 grader som det är på vintern. Orka liksom gå med bagen i +30!

Det skulle verkligen vara så skönt att komma iväg. Har drömt om Fuerteventura länge. Har ni något drömresemål? Inte typ maldiverna utan någon som inte kostar skjortan, och som det är rimligt att resa till mitt i vintern?

Slopa hissen, ta trapporna!

hehehehe
Det är viktigt att få in vardagsmotion i livet. Fast den som en gång sade slopa hissen hade aldrig besökt Taihangbergen i Kina. Trappan är 90 meter hög. Tur att jag inte behöver ta mig upp för en sådan varje dag. Fast jag försöker faktiskt att få in mer vardagsmotion i mitt liv. Jag beställde därför ett par nya Nike Air Max. Världens skönaste skor! De är lite dyrare än andra men så värda pengarna. Rftersom jag ska gå eller cykla till jobbet minst tre dagar i veckan så tyckte jag att jag var värd ett par nya skor. Jag har fem kilometer till jobbet så det kommer att göra mycket. Jag får kliva upp en timma tidigare men nu ska de överflödiga kilona bort innan julafton. Jag funderar på att köpa en snygg klänning till nyårsafton som extra motivation. Jag såg på Stylepit när jag köpte mina nya Nike Air Max att de hade hur många snygga festklänningar som helst. Det är alltid bra med en morot :)

Color Me rad

Hello bejs! Jag är i Umeå just nu. Imorgon är det nämligen Color Me Rad.

Jag har höga förväntningar för det här loppet tror jag blir superskoj! Hoppas bara på att det blir roligt väder. Ja hade inte hört talas om loppet innan en väninnan från Göteborg lade ut bilder på Facebook. Tyckte att det verkade så himla kul så jag anmälde mig på stört. Tog tåget till Umeå igår eftersom den egna bilen är trasig och imorgon smäller det! Hela världen kommer att färgas! Eller åtminstone en del av Umeå.
clm

Jag gjorde det!

Jag sprang hela vårruset! Eller lunkade men jag gick inte en meter. Utom vid starten, men det beror helt enkelt på att det var omöjligt att springa pga allt folk.

Jag är så stolt över mig själv. Jag var lite orolig ett tag eftersom jag var så förkyld innan. Fast det gick bra :)

Förresten så måste jag klaga! Arrangemanget kring vårruset var superfint ordnat men vad var det för jäkla goodiebag? Mensskydd och en mini chokladbit! Tycker att den var under all kritik! Nästa år får de allt tänka utanför de feministiska ramarna. Jag är inte ensam i min kritik har sett flera upprörda inlägg!
HEJ HEJ