Nyttigt med choklad

mörk lyxig choklad
Jag avundas verkligen folk som inte behöver kämpa för vikten. Jag behöver bara titta på en liten pralin och sedan går jag upp tio kilo. Jag älskar dessutom choklad. Fast som tur är så är min last åtminstone lyxig mörk choklad. Inte den feta mjölkchokladen men hög sockerhalt. Mörk choklad är nyttig och det räcker med ett par bitar. Eller ett par, kanske om du är normal men jag vill alltid ha mer :)

Som tur är så är choklad nyttigt! Vi bortser från sockret 😉 Mörk lyxig choklad har hög kakaohalt. Kakao innehåller antioxidanter och vitaminer. I Kakao finns också flavonoider som sänker kolestrolet och blodtrycket. Dessutom så påverkar kakao våra blodkärl på ett positivt sätt. Sedan får vi inte glömma vilken humörhöjare choklad är. Fungerar när man är ledsen och tröstäter. Det är en bra present att ge vid alla olika tillfällen. Eller kanske inte vid en bypassoperation, men annars kan jag inte komma på något tillfälle det inte passar att ge bort choklad.

Glöm inte anmälan till vårruset

Jag tänkte bara göra en påminnelse så att ni inte missar det. För er som gillar vårruset så öppnar dagen för anmälan den 29 oktober. Det är alltså för Vårruset 2017. Jag gillar vårruset så jag satsar givetvis på att springa ännu en gång.

Just nu är inte alla orter och dagar offentliga men de kommer även de denna månad. Fast innan dess tar jag det lugnt. Nu ska jag baka lite fröknäcke innan tjejerna kommer ikväll. Jag har tjejfest och fröknäcke tycker jag är så himla gott. Passar alldeles utmärkt till både champagne och vin
snns

Det här med träningen

Under sommaren och hösten är det alltid flera olika lopp. Jag älskar inte att träna men jag försöker verkligen att hålla mig i form för att inte kilona ska rusa i väg. I september har jag deltagit i två olika lopp. Först var det tjejmilen. Usch vilken pina det var. Jag trodde jag sprang hyfsat fort men blev galet besviken över min tid. Det var en pina de sista fyra kilometrarna.

I helgen som var så deltog jag i The color run night Sweden. Det är ett litet annorlunda lopp. Det går i mörket och sedan stänker de ner dig i färg. Jag liksom glömmer bort att jag springer för det är så mycket tat fokusera på runt omkring. Mitt tips till er som inte är så seriösa löpare och har svårt att tycka om löpning. Satsa på color run eller vårruset. Två lopp som på något sätt inte känns som löpning!
djid

När sommaren är över

Jag började att jobba i måndags. Jag gillar mitt jobb men första veckan efter semestern är det alltid så tungt att komma tillbaka. Det är soligt ute men jag tror att jag redan fått en släng av den ökända höstdepressionen. Behöver något omväxlande, något roligt!

Har spanat lite på nätet om jag inte ska börja att jaga. Jag funderar på att ta en jaktkurs med examen i Jämtland. Jag tycker att jakt verkar vara väldigt spännande. Det är inte bara momentet jakt som lockar utan allt runt omkring. Min pappa jagar exempelvis och i dag så är väldigt många tjejer som jagar. Den största ökningen av jägare sker bland kvinnor.

Att det är just jakt som lockar är av flera andledningar. Först har ju djuret haft ett bra liv. Inga trånga burar, dålig kost eller hemska djurtransporter. Det går med andra ord inte att få ett mer miljövänligt kött.

Sedan är det en naturupplvelse. Vi har alla sett bilderna på Facebook som någon jagande vän lägger upp en tidig höstmorgon. Naturen är nästan som vackrast under hösten. Klar och frisk luft!
gyyyytgy

En annan anledning är alltså sammanhållningen som verkar finnas i jaktlagen. Jag vet att det skiljer mellan olika jaktlag men jag hör nästan alltid enbart bra saker. Sedan gör ju jakten även att man längtar till hösten verkar det som. Alla jägare hoppas att sommaren snabbt ska gå över så att de kan jaga istället. Det om något är väl en bra anledning att ta en jaktkurs? Vips så slipper man gå till psykologen för att råda bot på höstdepressionen.

Vinter på Fuerteventura

Jag är verkligen så ressugen. Vädret här hemma gör mig deprimerad. All snö har smält bort och det är bara grått, blött och rått! Jag och sambon sitter och tittar efter en härlig solresa. Båda vi är inne på fuerteventura. Tycker det verkar vara en spännande ö. Det finns tre saker som gör att vi dras till just Fuerteventura.

Först och främst är det såklart härligt med en solresa mitt i vintern och till Fuerteventura går det att resa året om. Trots att bästa temperaturerna är mellan maj och november så är det behaglig värme även de andra månaderna. Kallaste månaden som är januari har en dagstemperatur på +20. Det är vad som står åtminstone och då brukar det ju alltid vara betydligt varmare mitt i solen. Dessutom så är havet alltid varmt. Kallaste havstempen är också i januari och då är den +17. Som svensk sommar. Så sol och bad lockar för att fly undan regn och mörker här hemma.

Andra anledningen är att naturen ska vara fantastisk. De har några av Europas bästa sandstränder. Fuerteventura har ocskå sanddynerna som är väldigt kända. Jag kan såklart inte allt om en plats jag ännu inte besökt med jag vet att det finns en nationalpark och att det även ska finns en strand med svart lavasand.

Sedan har vi sport!!! Jag vill inte bara ligga och lata mig. Fuerteventura är känt för surfing men dykning och golf ska det också finnas möjligheter till. Att golfa tycker jag om och då är är det ju perfekt temperatur med 20-25 grader som det är på vintern. Orka liksom gå med bagen i +30!

Det skulle verkligen vara så skönt att komma iväg. Har drömt om Fuerteventura länge. Har ni något drömresemål? Inte typ maldiverna utan någon som inte kostar skjortan, och som det är rimligt att resa till mitt i vintern?

Nyttig pasta

Idag har jag beställt hem en grönsakssvarv från Spiromat. En julklapp till mig själv. Jag har hört så mycket bra om dem och önskat mig den ett tag. Har kollat med föräldrar och smabo så att inte tomten kommer med den. De bästa julklapparna ger man sig själv.

Spiromats grönsaksvarv är helt fantastisk. Den går att göra traditionell pasta med den. Fast det är jag alldeles för lat för. Då måste jag ju baka och knåda deg. Jag kommeratt använda min till grönsakspasta.

Grönsakspasta är nyttigare än vanlig pasta och dessutom så jäkla gott. Det fungerar med zuccini och morötter. Grönsaksvarven strimlar görnsakerna i spagettiform och sedan är det bara koka som vanligt. Serveras med någon god sås såklart! Laga dina vanliga pastasåser men byt ut pastan mot grönsakspasta så blir det nyttigare. Perfekt för er som kör GI och LHCF.

jjjis

Slopa hissen, ta trapporna!

hehehehe
Det är viktigt att få in vardagsmotion i livet. Fast den som en gång sade slopa hissen hade aldrig besökt Taihangbergen i Kina. Trappan är 90 meter hög. Tur att jag inte behöver ta mig upp för en sådan varje dag. Fast jag försöker faktiskt att få in mer vardagsmotion i mitt liv. Jag beställde därför ett par nya Nike Air Max. Världens skönaste skor! De är lite dyrare än andra men så värda pengarna. Rftersom jag ska gå eller cykla till jobbet minst tre dagar i veckan så tyckte jag att jag var värd ett par nya skor. Jag har fem kilometer till jobbet så det kommer att göra mycket. Jag får kliva upp en timma tidigare men nu ska de överflödiga kilona bort innan julafton. Jag funderar på att köpa en snygg klänning till nyårsafton som extra motivation. Jag såg på Stylepit när jag köpte mina nya Nike Air Max att de hade hur många snygga festklänningar som helst. Det är alltid bra med en morot :)

Sätt färg på tillvaron

Igår när jag satt i matsalen och käkade lunch med en kollega så blev jag så full i skratt. Ni skulle ha sett hennes stödstrumpor. De var helt underbara och de sprudlade av färg så jag kunde inte annat än le. Tänk så mycket ett par sockar kan göra. Hon hade köpt den från en internetsajt som heter Vårdväskan. Ni måste bara spana in deras produkter. Vi inom vården är ju knappast generösa med färg i vanliga fall. Detta är företag som har riktat in sig för oss inom vården. Fanastiskt bra eftersom det inte finns många som gör det. Deras affärsidé är att sätta färg på vården med bra produkter.

Jag beställde hem två par stödstrumpor och de har mycket annat också. Min kollega sa att de var de bästa stödstrumpor hon haft så därför slog jag till med två på en gång. Dessa två hamnade i min kundkorg!
1
22
Visst är de fantastiska?
Jag kan tippa att de kommer att få patienterna att höja på ögonbrynen. På ett bra sätt alltså.