En söt vårklänning

Årets sötaste vår- och sommarklänning måste Selena Gomez ha. Hon bar denna ljusblå dröm med prästkragar på Coachella-festivalen för två veckor sedan.
selena
Klänningen kommer från HVN och kallas för Nora-dress. Det finns olika mönster av klänningen som är gjord av 100 % silke. Just detta mönster heter Falling Floral och går att köpa på Bergdorfs. Tänk att ha den på midsommar. En riktig drömklänning om ni frågar mig.

Nu ska jag sluta drömma och göra lite nytta. Eller nä drömma ska jag fortsätta göra för jag ska kolla vilka jobb socionom har, alltså vilka jobb det finns. Funderar på om jag ska gå en fortsättningsutbildning och byta inriktning i min karriär. På våren blir jag alltid sugen att börja om och ta tag i mitt liv. Att göra något nytt. Att jobba som socionom skulle ge mig betydligt högre lön än vad jag har idag. Perfekt, så att jag får råd att handla alla söta vårklänningar som är alldeles för dyr för min ekonomi för tillfället.

Snygga kuddfodral

Det är skärtorsdag idag så jag ska passa på att önska er alla en glad påsk :)
Vi ska snart fira lite påsk vi också men min sambo arbetar halvdag så vi reser först imorgon till mina svärföräldrars stuga.

Jag har passat på städa idag. Nu då det är vår så vill jag städa undan vinterns murriga färger och istället inreda med ljusa pastellfärger. Jag har kuddfodral i päls som är grymt snygga men jag vill inte ha dem på sommaren. Jag beställde hem nya prydnadskuddar på nätet inför sommaren som jag längtar tills jag får hem. En sida som har många fina kuddar är Confidentliving. Jag köpte mina pälskuddar via dem och nu köpte jag blommiga kuddar. De här är mitt senaste förvärv!
kudde
Det är svenska Spira som tillverkat dem och de är ju så somriga. På Confidentliving finns flera olika märken på textiler så det är stort variation på utbudet. Såg bland annat en ekologisk kudde som var superfin. Fast det får bli nästa gång jag föll för detta mönster “Botanik” från Spira.

En midsommarnatts drömbröllop

Vem drömmer inte om ett vackert bröllop? Svaret är nog de flesta. Ett vackert bröllop på sommaren i Dalarna är nog det närmsta perfektion det går att komma. När skymningen sänker sig över Siljan och gästerna skålar för lycka och framgång till en fantastisk utsikt så är det ett paradis. I juni och juli blir det aldrig riktigt kolsvart i Dalarna utan mer ett magiskt skymningsljus där dimman dansar över ängarna. Det ger möjligheter till otroligt fina bröllopsbilder. Siljan och Dalarna är förmodligen ett av de mest kända motiven när det gäller romantiska målningar. Anders Zorn och Carl Larsson har gjort det Dalarna till en förebild för hela Sverige. Kanske är det just därför Dalarna är stället där många väljer att gifta sig där, precis som det är stället vi firar midsommar på.
xooe
Det går att arrangera klassiska bröllop, nationalromantiska bröllop, bondbröllop eller det just precis det bröllopet som brudparet drömmer om i Dalarna eftersom landskapet och byggnaderna är så varierande. Här finns stilar från flera epoker som passar till sommarbröllopen.

Nyttigt med choklad

mörk lyxig choklad
Jag avundas verkligen folk som inte behöver kämpa för vikten. Jag behöver bara titta på en liten pralin och sedan går jag upp tio kilo. Jag älskar dessutom choklad. Fast som tur är så är min last åtminstone lyxig mörk choklad. Inte den feta mjölkchokladen men hög sockerhalt. Mörk choklad är nyttig och det räcker med ett par bitar. Eller ett par, kanske om du är normal men jag vill alltid ha mer :)

Som tur är så är choklad nyttigt! Vi bortser från sockret 😉 Mörk lyxig choklad har hög kakaohalt. Kakao innehåller antioxidanter och vitaminer. I Kakao finns också flavonoider som sänker kolestrolet och blodtrycket. Dessutom så påverkar kakao våra blodkärl på ett positivt sätt. Sedan får vi inte glömma vilken humörhöjare choklad är. Fungerar när man är ledsen och tröstäter. Det är en bra present att ge vid alla olika tillfällen. Eller kanske inte vid en bypassoperation, men annars kan jag inte komma på något tillfälle det inte passar att ge bort choklad.

Glöm inte anmälan till vårruset

Jag tänkte bara göra en påminnelse så att ni inte missar det. För er som gillar vårruset så öppnar dagen för anmälan den 29 oktober. Det är alltså för Vårruset 2017. Jag gillar vårruset så jag satsar givetvis på att springa ännu en gång.

Just nu är inte alla orter och dagar offentliga men de kommer även de denna månad. Fast innan dess tar jag det lugnt. Nu ska jag baka lite fröknäcke innan tjejerna kommer ikväll. Jag har tjejfest och fröknäcke tycker jag är så himla gott. Passar alldeles utmärkt till både champagne och vin
snns

Det här med träningen

Under sommaren och hösten är det alltid flera olika lopp. Jag älskar inte att träna men jag försöker verkligen att hålla mig i form för att inte kilona ska rusa i väg. I september har jag deltagit i två olika lopp. Först var det tjejmilen. Usch vilken pina det var. Jag trodde jag sprang hyfsat fort men blev galet besviken över min tid. Det var en pina de sista fyra kilometrarna.

I helgen som var så deltog jag i The color run night Sweden. Det är ett litet annorlunda lopp. Det går i mörket och sedan stänker de ner dig i färg. Jag liksom glömmer bort att jag springer för det är så mycket tat fokusera på runt omkring. Mitt tips till er som inte är så seriösa löpare och har svårt att tycka om löpning. Satsa på color run eller vårruset. Två lopp som på något sätt inte känns som löpning!
djid

När sommaren är över

Jag började att jobba i måndags. Jag gillar mitt jobb men första veckan efter semestern är det alltid så tungt att komma tillbaka. Det är soligt ute men jag tror att jag redan fått en släng av den ökända höstdepressionen. Behöver något omväxlande, något roligt!

Har spanat lite på nätet om jag inte ska börja att jaga. Jag funderar på att ta en jaktkurs med examen i Jämtland. Jag tycker att jakt verkar vara väldigt spännande. Det är inte bara momentet jakt som lockar utan allt runt omkring. Min pappa jagar exempelvis och i dag så är väldigt många tjejer som jagar. Den största ökningen av jägare sker bland kvinnor.

Att det är just jakt som lockar är av flera andledningar. Först har ju djuret haft ett bra liv. Inga trånga burar, dålig kost eller hemska djurtransporter. Det går med andra ord inte att få ett mer miljövänligt kött.

Sedan är det en naturupplvelse. Vi har alla sett bilderna på Facebook som någon jagande vän lägger upp en tidig höstmorgon. Naturen är nästan som vackrast under hösten. Klar och frisk luft!
gyyyytgy

En annan anledning är alltså sammanhållningen som verkar finnas i jaktlagen. Jag vet att det skiljer mellan olika jaktlag men jag hör nästan alltid enbart bra saker. Sedan gör ju jakten även att man längtar till hösten verkar det som. Alla jägare hoppas att sommaren snabbt ska gå över så att de kan jaga istället. Det om något är väl en bra anledning att ta en jaktkurs? Vips så slipper man gå till psykologen för att råda bot på höstdepressionen.

Radhus nästa steg?

Jag och min sambo har bott i lägenhet i flera år. Nu känns det som att vi är redo att ta nästa steg och flytta till ett radhus. Vi var på en visning i Täby för ett tag sedan och jag blev helt såld.
uh
Vi lämnade bud men vi blev ganska snart utkonkurrerade. Annars är det väldigt bra att köpa hus nu för sedan amorteringskravet trädde i kraft så har bostadspriserna sjunkit. Vi har så klart inte gett upp hoppet om att hitta ett fint radhus utan fortsätter att hålla koll på Johans sida.

Ett radhus är ju perfekt! Mer frihet än i en lägenhet men ändå inte riktigt lika mycket arbete som med en villa. Nu tänkte jag framför allt på trädgårdsarbete och liknande. Jag vill ändå ha lit egräs under fötterna när det är soliga dagar. Ett radhus är det bästa av två världar.

Pinsamma jag!

Alltså oh my god! Jag lyckas alltid att göra bort mig. Vi har beställt en luftkonditionering från VUAB eftersom vi har stora glaspartier i söderläge så det blir som en bastu inne. Så lång är allt frid och fröjd. Problemet är att jag är ganska svårväckt. Särskilt om jag jobbat kvällsskiftet och kommit i säng väldigt sent. Så jag vaknade för kanske en timme sedan. Ser att solen skiner ute. Yes, nu kan jag bättra på brännan lite. Hittar inte bikinin först men kommer på att den är i tvätten efter jag tappat glass på den för två veckor sedan. Har fortfarande inte kommit mig för att handtvätta!

Men för sjutton tänker jag vem kommer att se mig ändå. Så nyvaken lägger jag mig i baden baden stolen i mina fula jäkla pyjamsshorts och ingen överdel. Jag som aldrig brukar sola topless i vanliga fall annars. Varför i hela världen tog jag inte en BH på mig?
hha

Jag har inte hunnit ligga mer än tio minuter innan min pojkvän kommer och han som ska hjälpa oss att montera luftkonditioneringen. Hade inte ens hört att vi fått främmande. Jag springer verkligen in och det kan inte ha varit en vacker syn. Nu sitter jag inne i sovrummet och vägrar gå ut innan killen från VUAB har gått. Tur att vi har en laptop så jag kan blogga. Synd bara att i TV-programmet “Bullen” finns kvar, isf hade jag lätt skickat in ett pinsamt läsarbrev 😉