Snygga kuddfodral

Det är skärtorsdag idag så jag ska passa på att önska er alla en glad påsk :)
Vi ska snart fira lite påsk vi också men min sambo arbetar halvdag så vi reser först imorgon till mina svärföräldrars stuga.

Jag har passat på städa idag. Nu då det är vår så vill jag städa undan vinterns murriga färger och istället inreda med ljusa pastellfärger. Jag har kuddfodral i päls som är grymt snygga men jag vill inte ha dem på sommaren. Jag beställde hem nya prydnadskuddar på nätet inför sommaren som jag längtar tills jag får hem. En sida som har många fina kuddar är Confidentliving. Jag köpte mina pälskuddar via dem och nu köpte jag blommiga kuddar. De här är mitt senaste förvärv!
kudde
Det är svenska Spira som tillverkat dem och de är ju så somriga. På Confidentliving finns flera olika märken på textiler så det är stort variation på utbudet. Såg bland annat en ekologisk kudde som var superfin. Fast det får bli nästa gång jag föll för detta mönster “Botanik” från Spira.

En midsommarnatts drömbröllop

Vem drömmer inte om ett vackert bröllop? Svaret är nog de flesta. Ett vackert bröllop på sommaren i Dalarna är nog det närmsta perfektion det går att komma. När skymningen sänker sig över Siljan och gästerna skålar för lycka och framgång till en fantastisk utsikt så är det ett paradis. I juni och juli blir det aldrig riktigt kolsvart i Dalarna utan mer ett magiskt skymningsljus där dimman dansar över ängarna. Det ger möjligheter till otroligt fina bröllopsbilder. Siljan och Dalarna är förmodligen ett av de mest kända motiven när det gäller romantiska målningar. Anders Zorn och Carl Larsson har gjort det Dalarna till en förebild för hela Sverige. Kanske är det just därför Dalarna är stället där många väljer att gifta sig där, precis som det är stället vi firar midsommar på.
xooe
Det går att arrangera klassiska bröllop, nationalromantiska bröllop, bondbröllop eller det just precis det bröllopet som brudparet drömmer om i Dalarna eftersom landskapet och byggnaderna är så varierande. Här finns stilar från flera epoker som passar till sommarbröllopen.

Glöm inte anmälan till vårruset

Jag tänkte bara göra en påminnelse så att ni inte missar det. För er som gillar vårruset så öppnar dagen för anmälan den 29 oktober. Det är alltså för Vårruset 2017. Jag gillar vårruset så jag satsar givetvis på att springa ännu en gång.

Just nu är inte alla orter och dagar offentliga men de kommer även de denna månad. Fast innan dess tar jag det lugnt. Nu ska jag baka lite fröknäcke innan tjejerna kommer ikväll. Jag har tjejfest och fröknäcke tycker jag är så himla gott. Passar alldeles utmärkt till både champagne och vin
snns

Vårruset i Karlstad

I år ska jag springa vårruset två gånger. En gång här i hemma som vanligt, men jag ska även springa i Karlstad. Det ska bli riktigt roligt att delta och se någoy nytt. Vårruset springs efter älven så det ska tydligen vara en väldigt fin sträcka. Jag och en kompis har anmält oss och loppet är 19 maj. Vi ska inte ha tidtagning utan springer enbart för skoj skull.
ddd

Jag och Karin har sprungit några år tillsammans men så hittade hon kärleken och flyttade till soliga Karlstad i januari. Jag har inte varit och hälsat på henne så det är verkligen dags. Det ska bli så roligt att få se vart hon bor. Hon har såklart visat bilder men det är stor skillnad att se något i verkligheten tycker jag. Så nu är det upp till bevis att fastighetsmäklare Karlstad gjorde sitt jobb. Jag rekommenderade henne nämligen Husmans eftersom jag använt mig av dem själv. När det gäller en sådan stor sak som bostadsköp vill jag ha en välkänd firma. Det handlar ju om miljoner. Inget jag skulle våga lämna över till någon jag aldrig hört talas om. Hon är supernöjd med sitt bostadsköp som tur är. Ska bli så mysigt att ses igen. Jag har bara varit i Karlstad en gång men då var jag liten så jag minns knappt något.

Schysta klubben

Vilken dag det här har varit. Jag befinner mig i Skåne och hjälper svärföräldrarna att flytta. Har nog aldrig varit så hjälpsam tidigare. Fast ju längre bort från mig de bor desto gladare och tryggare känner jag mig. Det kanske är elakt skrivet men min svärmor har en tendens att dyka upp alldeles för ofta. Så när de berättade att de kontaktat en mäklare i Limham så var jag väldigt entusiastiskt inställd och berättade allt positivt jag kunde om Skåne. Som att det är nära till Köpenhemn så hon inte behöver resa till Stockholm för att handla.

När de skrev på kotraktet hos Landgren firade jag i champagne. Jag åt god middag och unnande mig till och med gräddglass mitt i min diet.

Nu är vi mitt i flyttlasset och jag är så hjälpsam att en person på Röda Korset hamnar i min skugga. Det är inte mycket som behövs för att göra mig glad. Bara att få min svärmor bosatt ett halvt land bort!
bdbbddd

Döm aldrig någon annan

Min syster har alltid ansett sig vara bättre än mig. På rikigt alltså. Så har det varit sedan vi var barn. Hon har aldrig varit bättre på allt enligt henne själv oavsett om det gällt sport, skola eller ekonomi. Hon har dömt ut mig för att jag då och då har tagit snabblån för att få någon månad att gå runt.

Sedan ringde hon för ett par dagar sedan och frågade hur det gick till att låna pengar. Deras frys hade pajat och de hade precis kommit hem från semestern. Det första jag frågade var såklart om hon inte hade ett “undanstoppat kapital?” Det brukar hon nämligen alltid säga till mig. Sedan hejdade jag mig och tänkte efter. Hon måste ju ända ha dragit sig för att ringa. Därför var det dumt att förvärra situationen för henne även om jag hade god lust. Jag gav henne adressen till http://www.everydayplus.se/ och sedan la jag på.
hhhh

I efterhand har jag verkligen funderat på om jag gjorde rätt. Det här var tillfället att ta ner henne från de höga hästarna. Fast samtidigt vet jag att hon redan var förödmjukad. Syskon alltså! Hur less man än är på dem så ligger de en ändå varmt om hjärtat.

Vårkänslor och hundleksaker!

Nu känner jag verkligen att våren är på gång, på riktigt! Det har varit några fina dagar förut, men nu börjar de blir fler och tätare. Härligt! Det är ju något speciellt med våren, allt känns så mycket enklare på något sätt. Livet känns lätt!

Apropå något helt annat som inte varit jättelätt, är att min syster bestämde sig för att köpa hund.

shetland-sheepdog3

Hon fick ett tips om en kennel som hade de sötaste Shetland Sheepdogvalparna redo för utlämning, och hon nappade direkt. Min syster är ju dessvärre inte den mest eftertänksamma personen så jag fick steppa in och rädda dagen. Hon hade ju nämligen inte köpt några hundsaker alls till lillkillen, varken hundleksaker, matskålar eller en hundkorg. Jag hittade då sidan; http://www.olivers-petfood.se/ , som hade det mest vitala som vi behövde, och en himla massa hundleksaker. Syrran var helt lyrisk över den lille plutten så jag fick ta tag i ansvarsbiten, det var nästan som hon inte hade hört orden Leksaker hund i samma mening, stackarn. Men nu känns det som vi köpt allt vi kan behöva för stunden i alla fall. Sen i takt med att han växer får vi ju fylla på där hemma så han alltid har precis det han behöver!

Men att ha en hund i familjen är ju ändå något man alltid drömt om, särskilt om föräldrarna alltid sagt nej. Så jag förstår ju varför hon  nappade direkt, det hade nog jag också gjort! Bara titta på honom!